ΠάσχαΦαγητό

Μανιταρόσουπα αλάδωτη

Το My-City.gr προτείνει για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή Μανιταρόσουπα αλάδωτη

Υλικά

  • μανιτάρια
  • κρεμμύδια
  • άνηθος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • λεμόνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια.Αν θέλουμε τη σούπα αλάδωτη, βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει λίγο νερό.

Αν τη θέλουμε λαδερή, βάζουμε να κάψει λίγο ελαιόλαδο. Το πολύ θα το προσθέσουμε στο τέλος.

Σε κάθε περίπτωση, όταν το υγρό της επιλογής μας φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, ρίχνουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι, αλατίζουμε, ανακατεύουμε κι αφήνουμε να μειωθούν σε όγκο, βγάζοντας στην κατσαρόλα το νόστιμο ζουμί τους.

Όταν έχουν μειωθεί σε όγκο προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο, νερό και αν θέλουμε λίγο μοσχοκάρυδο κι αφήνουμε να βράσουν 15-20 λεπτά.Μετά δοκιμάζουμε στο αλάτι και προσθέτουμε πιπέρι, αν θέλουμε.

Στη συνέχεια έχουμε 3 επιλογές:

  • Ρίχνουμε την σούπα στο μπλέντερ να γίνει βελουτέ.
  • Σερβίρουμε και τρώμε τη σούπα όπως είναι.
  • Κρατάμε όσες κουταλιές μανιτάρια θέλουμε, πολτοποιούμε στο μπλέντερ την υπόλοιπη σούπα και μετά την ανακατεύουμε με τα μανιτάρια που κρατήσαμε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button