Καλοκαίρι στην Σκύρο

Το My-City.gr προτείνει την Σκύρο ως καλοκαιρινό προορισμό όχι μόνο για τις ομορφιές της αλλά και για τα μαγαζιά της που κλέβουν τις εντυπώσεις όλων!

  • Argo Apartments

Τα διαμερίσματα “Αργώ” βρίσκονται σε απόσταση 50 μέτρων από την παραλία Γυρίσματα και προσφέρουν όλες τις ανέσεις που σας εγγυώνται μια υπέροχη διαμονή.

Τα διαμερίσματα με την απλότητα και τον σκυριανό χαρακτήρα θα σας κάνουν να νιώσετε άνετα με το που φτάσετε και σίγουρα θα βολευτείτε μιας και παρέχουν και ηλεκτρικές συσκευές και μπορείτε να μαγειρέψετε και να νιώσετε σαν το σπίτι σας.

Έχετε επιλογή στην θέα αν επιθυμείτε να βλέπετε την Χώρα,τη θάλασσα ή τον κήπο των καταλυμάτων.Οι κριτικές είναι εξαιρετικές για την άμεση & φιλόξενη εξυπηρέτηση!

Μεγάλη είναι η παροχή των υπηρεσιών ενδεικτικά σας αναφέρουμε:

  • Καθημερινή υπηρεσία καθαριότητας
  • Δωρεάν ασύρματο ίντερνετ
  • Δωρεάν χώρο στάθμευσης
  • Πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα
  • Ιδιωτικό μπάνιο
  • Πλυντήριο
  • Επιτρέπεται το κάπνισμα

Η καταλληλότερη επιλογή διαμονής για τις διακοπές σας στην Σκύρο, βρίσκεται αναμφίβολα μπροστά στα μάτια σας…

Παραλία Γυρίσματα, Σκύρος

Τηλέφωνα: 2222029028, 6980555983

Site: argo-skyros.gr

Facebook: Διαμερίσματα Αργω

Instagram: argoapartments

  • Ξενοδοχείο Νεφέλη

Το Ξενοδοχείο Νεφέλη στην Σκύρο είναι ο ορισμός της φιλοξενίας.Η ομορφιά των χώρων είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού του παραδοσιακού πλεγμένο άρτια με το μοντέρνο.

Το Ξενοδοχείο Νεφέλη βρίσκεται στην καρδιά της Χώρας.Το σημείο είναι ένα μεγάλο θετικό μιας και έχεις τα πάντα στα πόδια σου…Το ξενοδοχείο διαθέτει πισίνα με θαλασσινό νερό και μπορείτε να λάβετε όλα τα οφέλη του.

Επίσης προτείνουμε να απολαύσετε το πλούσιο πρωινό με σκυριανές γεύσεις και φρούτα & λαχανικά από το δικό τους βιολογικό αγρόκτημα.Κύριος στόχος του ξενοδοχείου είναι να περάσετε όμορφα και να δοκιμάσετε ποιοτικές τροφές.Γι’αυτό το λόγο διαθέτει και εστιατόριο όπου θα δοκιμάσετε αγνό σκυριανό αγριοκάτσικο, ψάρια ημέρας, αστακό κατά παραγγελία, σκυριανά τυριά, παραδοσιακές πίτες και άλλες νόστιμες παραδοσιακές συνταγές.


Αν θέλετε να μείνετε σε κάποιο οικολογικό & πολυτελές ξενοδοχείο η μοναδική επιλογή είναι το ξενοδοχείο Νεφέλη στην Σκύρο.

Χώρα Σκύρος
Τηλέφωνο: 22220 91964

Site: skyros-nefeli.gr

Facebook: Skyros Nefeli Hotel

Instagram: nefelihotel
info@skyros-nefeli.gr

  • My Skyros Παραδοσιακά Προϊόντα

Στην Ανεμόεσσα του Αιγαίου, στη Σκύρο οι γεύσεις και τα αρώματα σε μαγεύουν. Η Μαρία και ο Τάσος, από το 1999,φέρνουν τη σοφία της σκυριανής φύσης σε ένα χώρο που οι παραδοσιακές γεύσεις και τα αρώματα διεγείρουν τις αισθήσεις, ζωντανεύοντας τις θύμησες των παιδικών μας χρόνων.

Θα το βρείτε στην γραφική επάνω γειτονιά της Αγοράς της Σκύρου και θα μπορέσετε να προμηθευθείτε προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας όπως μέλι παραγωγής του καταστήματος από θυμάρι,ερείκης,πεύκων & άνθη.Επίσης βότανα με αδιαμφισβήτητες ιδιότητες,τουρσιά & φυσικό θαλασσινό αλάτι ,κεραλοιφές από 100% φυσικό μελισσοκέρι,γύρη,πρόπολη,βασιλικό πολτό,βαλσαμέλαιο,κισσέλαιο κ.ά. Εξαιρετικά γλυκά κουταλιού σε πρωτότυπες αλλά και κλασσικές γεύσεις καθώς επίσης αμυγδαλωτά,ιδιαίτερα λικέρ,κρασιά,παστέλια & μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις ανάρπαστες μαρμελάδες. Μην ξεχάσετε τα ντόπια γαλακτοκομικά προϊόντα κεφαλοτύρι,φέτα,ξινοτύρι,μυζήθρα,σταρένιο τραχανά όπως επίσης τοπική γευστική φάβα.

Ότι κι αν αγοράσετε είμαστε σίγουροι πως θα σας εντυπωσιάσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Χώρα Σκύρος

Τηλέφωνο: 2222093191

Facebook: Skyrian Shop

Instagram: my_skyros

Site: myskyros.gr

Email: info@myskyros.gr

  • Ο φούρνος του χωριού

Με το που φτάσεις στη Χώρα θα συναντήσεις τον φούρνο του χωριού που θα σε υποδεχτεί με όμορφες μυρωδιές.

Ένας παραδοσιακός φούρνος που θα βρεις χειροποίητες νοστιμιές όπως το ψωμί προζύμι & το ψωμί της γιαγιάς που όποιος τα δοκιμάσει θα καταλάβει τόσο την γεύση όσο και τα αγνά υλικά που εμπεριέχονται σ’αυτά.Θα βρείτε παραδοσιακές σκυριανές γεύσεις όπως τυρόπιτες, σπανακόπιτες, τραχανόπιτες & λαδόπιτες με ξινοτύρι.

Μπορείτε να πάρετε στο χέρι τον καφέ σας ώστε να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια ή να τον απολαύσετε στη μικρή πλατεία έναντι του φούρνου.

Εξαιρετικά επίσης είναι τα χειροποίητα κριτσίνια με πολλές επιλογές όπως ολικής,με ηλιόσπορο,σταρένιο,καλαμποκιού,ντομάτα,παντζάρι και τα χειροποίητα παξιμάδια με πληθώρα επιλογών όπως παξιμάδια λαδιού,με χαρούπι,για ντάκο λευκό & ολικής και τα ιδιαίτερα παξιμάδια με γλυκάνισο.

Για το τέλος αφήσαμε μια ακόμη πρόταση που αποτελούν τα cookies,τα παστέλια παραγωγής του φούρνου καθώς και τα μουστοκούλουρα, τα κουλουράκια & οι χειροποίητες μπάρες που αν τα δοκιμάσεις το μόνο σίγουρο είναι πως θα γίνουν 1η σου επιλογή!

Μαχαιράς, Χώρα Σκύρος

Τηλέφωνο: 2222091141
Instagram: o_fournos_tou_xoriou_skiros

  • Ανεμόμυλος

 Το All Day Cocktail Bar Restaurant  Ανεμόμυλος είναι πραγματικά ένας πολύ καλός λόγος για να έρχεσαι στην Σκύρο ξανά & ξανά!Ένα τοπίο επιβλητικό βγαλμένο από παραμύθι σε συντροφεύει καθώς απολαμβάνεις τον καφέ σου ή ένα δροσιστικό κοκτέιλ.Ο Ανεμόμυλος μετράει πάνω από 160 χρόνια και σας περιμένει εκεί αγέρωχος από το πρωί με εξαιρετικό πρωινό τόσο σε σκυριανή χροιά όσο και σε πιο μοντέρνα αναλόγως το δικό σας γούστο!

Ο Ανεμόμυλος βρίσκεται στην περιοχή Πουριά στη Σκύρο, βορειοανατολικά του νησιού. Το θέαμα που προσφέρει η περιοχή είναι μοναδικό με τον αναπαλαιωμένο ανεμόμυλο να δεσπόζει στα ερείπια του αρχαίου λατομείου την περίφημης «σκύριας λίθου» που ήταν φημισμένη κατά την ρωμαϊκή εποχή. Το λατομείο καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της ακτής, δημιουργώντας μια εικόνα που ταξιδεύει τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή. Δίπλα στο λατομείο βρίσκεται το εντυπωσιακό μικρό εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου, που είναι λαξευμένο στο βράχο και  αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα του νησιού.

Η κουζίνα που διαθέτει το κατάστημα θα σας κερδίσει με εξαιρετικές σαλάτες & μακαρονάδες,γευστικά burgers,πολύχρωμες φρουτοσαλάτες και φυσικά με γλυκά που θα σας μαγέψουν!Μπορείτε να συνδυάσετε το γεύμα σας με την κατάλληλη ετικέτα κρασιού από την ποικιλία που διαθέτει το κατάστημα.

Μόλις επισκεφθείτε θα καταλάβετε πως δεν υπερβάλλουμε καθόλου κι απεναντίας λίγα λέμε γι’αυτή την πανέμορφη εμπειρία που θα ζήσετε!

Πουριά , Σκύρος
Τηλεφωνο: 2222093656

Facebook: Ανεμόμυλος Σκύρος

Instagram: anemomylos_skyros

  • Παραδοσιακή Ταβέρνα Μανωλιά ”Η Αννούλα”

Η Ταβέρνα μετρά πολλά χρόνια και θα την βρείτε ανοιχτή όλο τον χρόνο να αποτελεί την καλύτερη επιλογή τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ταξιδιώτες.

Ένας όμορφος,λιτός χώρος που διαθέτει κήπο και παιχνίδια για τα παιδιά σας ώστε να διασκεδάσουν και να κοινωνικοποιηθούν ακόμη περισσότερο.

Η συνέχιση της παράδοσης είναι ο πρωταρχικός σκοπός του μαγαζιού με αυθεντικές σκυριανές γεύσεις όπως λαδόπιτα,ξινοτύρι και κατσικάκι λεμονάτο να εντυπωσιάζουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Παραδοσιακή Ταβέρνα Μανωλιά ”Η Αννούλα” έχει λάβει βραβείο για την κοκκινιστή γίδα με μελιτζάνες που επιβάλλεται να δοκιμάσετε!Εξαιρετικό πιάτο είναι επίσης ο κοκκινιστός κόκορας με μακαρόνια ή πατάτες.

Το μαγαζί φημίζεται για τα πιάτα της ώρας και της σούβλας με δικές μας προτάσεις το κοντοσούβλι & τα παϊδάκια αρνί!Μπορείτε να ενημερώνεστε από την επίσημη σελίδα στο facebook για μουσικά lives που γίνονται και δεν πρέπει να τα χάσετε! Για οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε με το κατάστημα και βρείτε την ιδανική λύση για εσάς.

Θέση Μανωλιά

Τηλέφωνο: 6989709227

Facebook: Εστιατόριο Μανωλιά Σκύρος

Instagram: manoliaskyros

  • Αιγαιορίς

Το Αιγαιορίς βρίσκεται στην περιοχή Αλόρθο Πουρί της ευρύτερης περιοχής Ασπούς και θα το δεις μιας και δεσπόζει επιβλητικό στο βουνό.Ένας μοντέρνος χώρος με μια πανέμορφη πισίνα που μπορείς να συνδυάσεις το μπάνιο σου με έναν καφέ ή ένα γεύμα.

Καθημερινά κοντά σας έως το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας ή γευστικά κοκτέιλ συντροφιά με την ατελείωτη θέα…

Η εκλεπτυσμένη κουζίνα που διαθέτει το Αιγαιορίς είναι ιταλική με τα ζυμαρικά και την πίτσα να αποτελούν με κλειστά μάτια προτάσεις μας!Είναι πολύ πιθανό να πετύχετε πολλές βραδινές συναυλίες από rock, jazz και blues μέχρι βραδιές έντεχνης, λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής που καταλήγουν σε μεγάλους χορευτικούς κύκλους νησιώτικου γλεντιού.

Ο πολυχώρος διατίθεται και για κοινωνικές εκδηλώσεις γάμους,βαπτίσεις & εταιρικά events και αξίζει να σας αναφέρουμε πως το επιλέγουν όχι μόνο άνθρωποι που ζουν στο νησί αλλά και από άλλα μέρη μιας και ο χώρος & η εξυπηρέτηση είναι πέρα για πέρα ονειρικά!

Περιοχή Αλόρθο Πουρί, Ασπούς

Τηλέφωνο: 6972261886

Facebook: Aigaioris – Skyros
Instagram: aigaioris_skyros

  • Γιώτα

Το κατάστημα Γιώτα θα το συναντήσεις στο κεντρικό σοκάκι του Χωριού.’Ενας πραγματικά επίγειος παράδεισος των γυναικών μιας και μπορείς να βρεις αξεσουάρ,κοσμήματα,επώνυμα γυαλιά ηλίου & καλλυντικά σε φοβερές τιμές!

Εξαιρετική πρόταση και για εσάς που ταξιδεύετε για διακοπές στην Σκύρο και θέλετε ένα αναμνηστικό για εσάς ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα.Κούπες,μαγνητάκια,ματάκια κι άλλα πολλά είναι αυτά που θα βρείτε με εξαιρετική δική μας πρόταση τα βραχιόλια,κολιέ αλλά και κομπολόγια με το σκυριανό τροχάδι (τροχάδια: παραδοσιακά σκυριανά παπούτσια) σε μινιατούρα.

Μεγάλη ποικιλία θα βρείτε επίσης σε καφτάνια και τσάντες στις τελευταίες λέξεις της μόδας για όλες τις ώρες.

Αξίζει να σημειώσουμε πως υπάρχουν δώρα,αξεσουάρ και γυαλιά ηλίου πέραν των γυναικείων τόσο για άνδρες όσο και παιδιά.

Για το τέλος αφήσαμε τα προϊόντα καθημερινής περιποίησης επώνυμων εταιρειών που θα βρείτε στο κατάστημα Γιώτα σε ποικιλία και οικονομικές τιμές!

Xώρα,Σκύρος

Τηλέφωνο: 2222092086

Σελίδα : ΓΙΩΤΑ

Facebook: Giota Giotas

Instagram: giotasgiotas

  • Ζαχαροπλαστείο Χιώτης

Το Παραδοσιακό Ζαχαροπλαστείο Χιώτης από το 1978 έως σήμερα εκπλήσσει συνεχώς τους πελάτες με τη διατήρηση της παράδοσης, της υψηλής ποιότητας & της καταπληκτικής εξυπηρέτησης.

Χωρίς καμία υπερβολή ότι κι αν δοκιμάσετε θα πείτε πως δεν έχετε δοκιμάσει ξανά κάτι τόσο γευστικό.Παρόλα αυτά εμείς θα σας προτείνουμε κάποια που ξεχωρίσαμε. Το χειροποίητο παγωτό παρασκευάζεται με φρέσκο γάλα ημέρας και θα σας θυμίσει σίγουρα τα παιδικά σας ανέμελα χρόνια.Η ξακουστή γεύση Σουλτάνα (βανίλια με ολόκληρα κεράσια),το πολίτικο Εκμέκ,το αμυγδαλωτό,το καζάν ντιπί που είναι το μοναδικό με βουβαλίσιο γάλα,η μαύρη σοκολάτα,το σορμπέ φράουλας και το brownies σοκολατόπιτα είναι πραγματικά γεύσεις που ανάλογα τις προτιμήσεις σας θα τις λατρέψετε!

Το Παραδοσιακό Ζαχαροπλαστείο Χιώτης αναλαμβάνει οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση επιθυμείτε (γάμος,βάπτιση,γενέθλια,events) ώστε οι καλεσμένοι σας να γευτούν πραγματικά γλυκά χωρίς ίχνος συντηρητικού.

Δεν χωράνε περιγραφές ειλικρινά για την απίστευτη γεύση των γλυκών ταψιού,των περίφημων αμυγδαλωτών & των γλυκών του κουταλιού σε ποικιλία γεύσεων.

Το μόνο που θα σας πούμε είναι να δοκιμάσετε και σίγουρα θα μας θυμηθείτε μιας και θα ζήσετε αυτή την μαγική εμπειρία γεύσεων!

Τηλέφωνα:

Χώρα Σκύρου 2222093421

Εργαστήριο 2222091761

Facebook: Χιώτης Παραδοσιακό Ζαχαροπλαστείο

Instagram: paradosiako.chiotis

  • Argo Ceramics & Gifts

To Argo Ceramics & Gifts βρίσκεται στην Σκύρο από το 2013 και μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία χειροποίητων δημιουργιών.

Θα βρείτε κεραμικά με την τεχνική της χαρακτικής σε πιάτα & σκεύη με όμορφα & μοναδικά σχέδια τόσο σε παλαιά χροιά όσο και σε νεότερη.Μπορείτε να τα διακοσμήσετε στον χώρο σας ή και να τα χρησιμοποιήσετε καθώς είναι ασφαλή χωρίς μόλυβδο και χρηστικά για καθημερινή χρήση.

Το Argo Ceramics & Gifts διαθέτει επίσης κεραμικά πλακάκια με μεγάλη παραγωγή όλο τον χρόνο δίνοντας ένα ιδιαίτερο αέρα στον χώρο όπου θα χρησιμοποιηθούν.

Πολλές ιδέες δώρων σας περιμένουν για εσάς ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα όπως κοσμήματα με σμάλτο,γουστόζικα φωτάκια,χειροποίητα μαγνητάκια και πολλά άλλα.

Χώρα Σκύρος

Τηλέφωνα: 2222092011, 6976531800

Facebook: Argo ceramics-gifts

Instagram: argoceramicsgifts

  • Manna Skyros Hora

Δε γίνεται να έρθεις στην Σκύρο και να μην επισκεφθείς το Manna.Ένα παραδοσιακό καφέ με υπέροχο καφέ & ανεπανάληπτες γεύσεις για να ζήσετε μια απίστευτη γαστριμαργική εμπειρία!

Μια πρόταση μας είναι το παραδοσιακό πρωινό που όλα προέρχονται από την φάρμα που διαθέτει το μαγαζί! Οι ομελέτες είναι άπαιχτες όπως και οι λαδόπιτες τόσο αλμυρές όσο και γλυκιές.Λαχανικά & φρούτα υψηλής ποιότητας με τους σπόρους καρπουζιών & πεπονιών να μετράνε πάνω από 150 χρόνια.

Εξαιρετικά burgers με 100% μοσχαρίσιο κιμά,κοτόπουλο,cheeseburger αλλά και vegan με μπιφτέκι παντζαριού είναι μια σίγουρη πρόταση μας που είμαστε σίγουροι πως θα ξετρελαθείτε!

Κρασί από το Άγιο Όρος & Κρασί Σκύρου,Τσικουδιά από την Κρήτη και γνωστές μπύρες μπορούν να είναι το συνοδευτικό με το γεύμα σας!

Για επιδόρπιο προτείνουμε σίγουρα παγωτό μηχανής,νόστιμο κέικ & χυλό (των Αρχαίων Ελλήνων) με θυμαρίσιο μέλι,σουσάμι,καρύδια & κανέλα!

Μια φορά θα πας και δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξαναπάς!

Χώρα,Σκύρος

Τηλέφωνο: 2222 093042

Facebook: Manna Skyros Hora
Instagram: manna_skyros

Αφιέρωμα  My-City.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο


Check Also

Ο ΚΑΤΑΘΛΑΣ με τον ΑλέξανδροΤσώτση στο θέατρο OLVIO,μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε!

Ο ανατρεπτικός ΚΑΤΑΘΛΑΣ της Λένας Κιτσοπούλου ανεβαίνει στο θέατρο OLVIO  για 6 ΜΟΝΟ παραστάσεις, σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *