Γευστικές απολαύσεις στην καρδιά της Ιθάκης στον φούρνο Bakery of Ithaca – Amarantos

Το My-City.gr σας παρουσιάζει και σας προτείνει να επισκεφθείτε τον φούρνο Bakery of Ithaca – Amarantos στην Ιθάκη

Καλώς ήρθατε στον φούρνο Bakery of Ithaca – Amarantos, τον πιο παλιό και παραδοσιακό φούρνο στην Ιθάκη o οποίος χρονολογείται από το 1955. Στον φούρνο αυτό, όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι στο εργαστήριό τους. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι ολόφρεσκες και ποιοτικές με γνώμονα την ικανοποίηση όλων των πελατών.

Ας ξεκινήσουμε με το ψωμί, το οποίο είναι απόλυτα ξεχωριστό.Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ψωμιών όπως το ολικής,τύπου τσιαπάτα ,λαδιού, πολύσπόρα,πολίτικα σιμίτια,σταφιδόψωμα,τυρόψωμα και ελιόψωμα. Ακόμη,διαθέτουν το μετσοβίτικο ψωμί, φτιαγμένο με βαρύ προζύμι που του δίνει μια μοναδική γεύση και υφή. Δοκιμάστε το αγιορείτικο ψωμί, ένα μαύρο ψωμί με προζύμι που ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση του.

Εκτός από το ψωμί, προσφέρουν και μια ποικιλία από αρτοσκευάσματα. Η παραδοσιακή τρίγωνη τυρόπιτα θα σας μαγέψει με την αφράτη ζύμη γεμισμένη με ένα ντόπιο γευστικό τυρί.

Επίσης, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά βουτήγματα-κουλούρια, κριτσίνια, κεικ και τσουρέκια τα οποία είναι τέλεια για ένα γρήγορο και νόστιμο σνακ ή το πρωινό σας.

Στον φούρνο Bakery of Ithaca – Amarantos θα βρείτε μια ποικιλία από γλυκά. Απολαύστε τα σιροπιαστά γλυκά με φρέσκο βούτυρο, όπως μπακλαβά, κανταΐφι, γαλακτομπούρεκο και πορτοκαλόπιτα. Το μυστικό της καταπληκτικής τους γεύσης βρίσκεται στην παράδοση και στην επιμονή τους να διατηρήσουν τις αυθεντικές συνταγές.

Τέλος, δεν μπορούμε να παραλείψουμε να αναφέρουμε το παραδοσιακό γλυκό της Ιθάκης, τη ροβανή. Απολαύστε αυτήν την παραδοσιακή γεύση που χαρακτηρίζει το νησί της Ιθάκης και σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Επίσης, ο φούρνος βρίσκεται πίσω από τον παραλιακό δρόμο, πίσω από την εθνική τράπεζα,θα το βρείτε πανεύκολα. Σας προσκαλούμε να τον επισκεφθείτε και να απολαύσετε τις νοστιμιές σε έναν όμορφο,πεντακάθαρο και φιλόξενο χώρο.

Γνωρίζουμε πως μόλις επισκεφθείτε τον φούρνο Bakery of Ithaca – Amarantos θα σας προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία γεύσης που θα σας μείνει αξέχαστη και θα είναι σίγουρα καθημερινή επιλογή σας…

Δούρειου Ίππου, Ιθάκη, 2674033170

Facebook: Bakery of Ithaca – Amarantos

Instagram: bakeryofithaca

Αφιέρωμα  My-City.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο.

Check Also

Μικρός Κεραμεικός, όαση πολιτισμού στην καρδιά της Αθήνας

Το My-City.gr σας παρουσιάζει και σας προτείνει το Μικρό Κεραμεικό Καλωσήρθες στον Μικρό Κεραμεικό, τον μαγικό χώρο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *