Ρόστο Νάξου (Χοιρινό κοκκινιστό)

To My-City.gr σας παρουσιάζει Ρόστο Νάξου (Χοιρινό κοκκινιστό)

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι ή λαιμό
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 3 σκ. σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 5 ντομάτες, ψιλοκομμένες ή 400 γρ. κονκασέ
  • 100 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 3 κλαδάκια θυμάρι, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πατάτες τηγανιτές

Εκτέλεση

Με ένα μυτερό μαχαιράκι, δημιουργούμε μικρές τρύπες σαν τσέπες στο κρέας, σπρώχνουμε μέσα σε αυτές το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε καλά το χοιρινό.Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χοιρινό και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε τον πελτέ, σοτάρουμε και ανακατεύουμε καλά, ώστε να φύγει ο πελτές από τον πάτο της κατσαρόλας και να απλωθεί επάνω στο κρέας – εκεί είναι το μυστικό της γεύσης σε αυτό το πιάτο.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ζωμό, το θυμάρι και το μέλι. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Εάν χρειαστεί περισσότερο χρόνο, προσέχουμε να μην εξατμιστούν τα υγρά.Μόλις είναι έτοιμο το κρέας, το αφαιρούμε προσεκτικά από τη κατσαρόλα και το κόβουμε σε φέτες πάνω σε ένα ξύλο κοπής.Σερβίρουμε το ρόστο Νάξου με πατάτες τηγανιτές, περιχύνοντας με τη κόκκινη σάλτσα του.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Please follow and like us: