Μπλε Κοχύλι, ο επίγειος γευστικός παράδεισος της Κινέτας
13 Ιουνίου 2023Γιαουρτογλυκό µε ζελέ ροδάκινο
24 Ιουνίου 2023Το My-City.gr προτείνει για σήμερα Λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και γραβιέρα
Υλικά
- 12 φύλλα λαζάνια
- 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 500 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 800 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την κρέμα
- 50 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 600 γρ. γάλα φρέσκο ζεστό
- 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
- 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
Εάν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο σπανάκι, το αφήνουμε να ξεπαγώσει.Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι.Το ζεματάμε για 2΄ σε αλατισμένο νερό που βράζει, το μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό για να κοπεί ο βρασμός και να διατηρήσει το πράσινο χρώμα του.Το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με τη σκελίδα σκόρδο για 8΄- 10΄ σε μέτρια φωτιά.Σβήνουμε με το κρασί κι αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα ντοματάκια και τη ζάχαρη και σκεπάζουμε.Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10΄.Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.Ανακατεύουμε να ψηθεί για 3΄, προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, πάντα ανακατεύοντας με σύρμα για να μη σβολιάσει.Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο.Μόλις αρχίσει να πυκνώνει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη γραβιέρα.Ανακατεύουμε και αλατίζουμε κατά βούληση.
Πηγή: argiro.gr