Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Ταρτάκια churros

To My-City.gr σας παρουσιάζει Ταρτάκια churros

Υλικά για τα churros

  • 80 γρ. βούτυρο
  • 240 γρ. νερό
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 αβγά, μεσαία

Υλικά για τη σύνθεση

  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κανέλα

Υλικά για το σερβίρισμα

  • παγωτό
  • κουβερτούρα, λιωμένη
  • φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
  • μπισκότα

Εκτέλεση

Για τα churros

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και ανακατεύουμε.

Μόλις λιώσει το βούτυρο και πάρει μια βράση το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 1-2 λεπτά μέχρι να χάσει το μείγμα την υγρασία του και γίνει μια ζύμη.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να κρυώσει.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε τα απορροφηθεί το ένα για να βάλουμε το επόμενο. Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για μάφιν 12 θέσεων από την ανάποδη πλευρά.

Σχηματίζουμε τα ταρτάκια καλύπτοντας 4 θέσεις από τη φόρμα των μάφιν με το μείγμα. Καλύπτουμε μόνο 4 θέσεις για να μην κολλήσουν τα ταρτάκια μας μεταξύ τους. Πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας το σημείο που θα είναι η βάση από τα ταρτάκια μας για να κάνουμε μια λεία επιφάνεια.

Ψήνουμε για 30 λεπτά.

Για τη σύνθεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε.

Αφαιρούμε τα churros από τον φούρνο και τα βάζουμε κατευθείαν μέσα στο μπολ με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.

Σερβίρουμε με παγωτό της αρεσκείας μας, λιωμένη κουβερτούρα, τα φιστίκια και τα μπισκότα βανίλιας.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button