Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Μαντολάτο

To My-City.gr σας παρουσιάζει Μαντολάτο

Υλικά

  • 200 γρ. αμύγδαλα
  • 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 100 γρ. φουντούκια
  • 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 670 γρ. μέλι
  • 3 ασπράδια, από μεσαία αυγά (90 γρ.)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανιλίνη
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.Σε ένα ταψί βάζουμε τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τα φουντούκια και τα ψήνουμε 10-15 λεπτά. Προσοχή μετά τα 10 λεπτά για να μην καούν.Παράλληλα, τοποθετούμε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα 400 γρ. από τη ζάχαρη, το μέλι και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 155-157ο C.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανιλίνη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Μόλις γίνει η μαρέγκα ρίχνουμε πολύ αργά την καραμέλα μέσα στο μίξερ, ενώ συνεχίζουμε και χτυπάμε.Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 5 λεπτά για να πέσει η θερμοκρασία από το μείγμα.Αφαιρούμε τον κάδο και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς ζεστούς, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε σπρέι λαδιού ή ζάχαρη άχνη ή κορν φλάουρ.Βάζουμε μέσα στο ταψί το μείγμα και ισιώνουμε με τα χέρια μας αφού έχουμε λαδώσει τα χέρια μας.Στρώνουμε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα από πάνω και ισιώνουμε την επιφάνειά του.Αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.Σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button