Φαγητό

Υγιεινό μπολ με σολομό

Το My-City.gr σας παρουσιάζει Υγιεινό μπολ με σολομό

Υλικά

  • 2 κομμένα κολοκύθια στη μέση και έπειτα σε κυβάκια 
  • 200 γρ. μπουκετάκια μπρόκολο
  • 2 κομμάτια σολομό το καθένα 200-250 γρ.
  • 700γρ. βρασμένο ρύζι νυχάκι 
  • 2 κομμένα αβοκάντο σε φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • Φέτες lime
  • Μαϊντανός

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C στον αέρα.Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου και τοποθετούμε μέσα τα κολοκύθια. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης.Ψήνουμε για 30-35 λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.Τοποθετούμε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το μπρόκολο και το βράζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Το αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο, το αφήνουμε να κρυώσει και σουρώνουμε.Πασπαλίζουμε τους σολομούς με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τους σολομούς με την πλευρά της πέτσας να ακουμπάει στο τηγάνι και τους ψήνουμε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά.Σε ένα μπολ,προσθέτουμε τα κολοκύθια, το βρασμένο ρύζι, το αβοκάντο και σερβίρουμε με τις φέτες lime και το μαϊντανό.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button