Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Τα scones του Μπάκιγχαμ και οι προτιμήσεις της Ελισάβετ

Το My-City.gr σας παρουσιάζει τα scones του Μπάκιγχαμ και οι προτιμήσεις της Ελισάβετ

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  •  30 γρ. μπέικιν πάουντερ
  •  100 γρ. βούτυρο
  •  85 γρ. ζάχαρη
  •  3 αυγά 
  •  140 ml βουτυρόγαλα *
  •  100 γρ. σταφίδες Σουλτανίνα που τις έχουμε νωρίτερα μουλιάσει για 30 λεπτά (προαιρετικά)
  •  μαρμελάδα της αρεσκείας μας (για το σερβίρισμα)
  • clotted cream ή χτυπημένη κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τα scones του Μπάκιγχαμ, αρχικά ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο και την ζάχαρη σε ένα μπολ, μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα ψιχουλιαστό.  

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε ελαφρά δύο από τα αβγά και το βουτυρόγαλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του αλευριού.Αν θέλουμε, προσθέτουμε την σταφίδα και ανακατεύουμε ούτως ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα, και δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.  

Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με πλάστη, σε φύλλο χοντρό, πάχους 2,5 εκ.

Την βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την κόβουμε στο επιθυμητό σχήμα με στρογγυλά κουπ πατ. Βάζουμε τα scones στο ψυγείο για άλλα 20 λεπτά.Βγάζουμε τα scones από το ψυγείο. Χτυπάμε το τρίτο αυγό ελαφρά και αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια των scones. 

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολα, σε απόσταση για να μην κολλήσουν, και τα ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.Αφήνουμε τα τα scones να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε με μαρμελάδα και κρέμα.

Μυστικά

* Βουτυρόγαλα δεν βρίσκουμε συχνά στην ελληνική αγορά, μπορούμε όμως να το φτιάξουμε με γάλα και ξίδι ή λεμόνι. Η αναλογία είναι 1 κουτ. σούπας ξίδι ή λεμόνι ανά φλιτζ. γάλα (προσαρμόζουμε τις ποσότητες ανάλογα με την συνταγή). Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button