Φαγητό

Ανδριώτικη φουρτάλια κολοκυθένια της Ειρηνάρας

Το My-City.gr σας παρουσιάζει Ανδριώτικη φουρτάλια κολοκυθένια της Ειρηνάρας

Υλικά

  • Ροδέλα 5-6 κολοκύθια
  • 5 αυγά
  • Φρέσκο δυόσμο
  • Τυρί τριμμένο κίτρινο γραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή κασέρι ή της αρεσκείας μας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα κολοκύθια. Τα καθαρίζουμε, κόβουμε σε ροδέλες. Τα περνάμε απ’το τηγάνι σε σχετικά υψηλή φωτιά για λίγο κατεβάζουμε τη θερμοκρασία της φωτιάς και ρίχνουμε νερό ανάλογα τη ποσότητα. Περίπου μια κούπα έτσι γίνεται μια σίβραση. Για εξαιρετικό αποτέλεσμα στο food styling προσθέτουμε περισσότερο τυρί περίπου μισή με μα κούπα. Όσο θέλουμε ανάλογα τη προτίμηση μας.

Στο τηγάνι λίγο λάδι γιατί τα κολοκύθια ήδη έχουν τηγανιστεί και πάρει χρώμα εξαρχής. Αναποδογυρίζουμε με ειδικό σκεύος ή πιάτο. Για να απογειωθεί το αποτέλεσμα γαρνίρουμε με ανδριώτικα παραδοσιακά λουκάνικα με γλίνα αφού τα περάσουμε απ’το τηγάνι. Τοποθετούμε φρέσκο δυόσμο στις άκρες της πιατέλας. Καλή σας όρεξη !!!

Στείλτε κι εσείς τη δική σας δοκιμασμένη συνταγή στο info@my-city.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button