ΦαγητόΧριστούγεννα

Μοσχαράκι με κινόα

Το My-City.gr προτείνει για το γιορτινό τραπέζι Μοσχαράκι με κινόα

Υλικά

  • 200 γρ.  κινόα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1  κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2  πιπεριές κίτρινες, σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • 2  πιπεριές κόκκινες, σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • 2  πιπεριές πράσινες, σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. μοσχάρι, κόντρα, κομμένη σε κυβάκια 1 εκ.
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γρ.  νερό
  • 1  κύβο βοδινού
  • 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο + έξτρα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά οι πιπεριές.

Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά μαζί με τις πιπεριές.Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό, τον κύβο και το θυμάρι.Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά μέχρι να μειωθούν ελαφρά τα υγρά και να μαλακώσουν οι πιπεριές και το μοσχαράκι.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.Ανακατεύουμε, και σερβίρουμε με την κινόα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also
Close
Back to top button