Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Κέικ σοκολάτας γεμιστό με τσοκοπάστα

Το My-City.gr σας παρουσιάζει Κέικ σοκολάτας γεμιστό με τσοκοπάστα

Υλικά

  • 170 γρ. κουβερτούρα, με 50%-55% κακάο, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 160 γρ. βούτυρο αγελάδος + λίγο ακόμη για τα ταψάκια
  • 6 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 160 γρ. αλεύρι κέικ φλάουρ + λίγο ακόμη για τα ταψάκια
  • 1 κιλό τσοκοπάστα (άλειμμα σοκολάτας-πραλίνας)

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό.
Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, τα αυγά με τη ζάχαρη, έως ότου αφρατέψουν. Ενσωματώνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, αφού προηγουμένως το έχουμε κοσκινίσει. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ (ελαστική σπάτουλα σιλικόνης).
Αδειάζουμε το μείγμα σε τρία βουτυρωμένα και αλευρωμένα ταψάκια, με διάμετρο 20 εκ. (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλουμινένια ταψάκια μιας χρήσης, που θα βρούμε στα σούπερ μάρκετ), και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170° C, για 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε τα ψημένα μείγματα να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε. Στον ένα δίσκο απλώνουμε 1/3 από την τσοκοπάστα, σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο και απλώνουμε πάνω του άλλο 1/3 από την τσοκοπάστα. Καλύπτουμε με τον τρίτο δίσκο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του την υπόλοιπη τσοκοπάστα.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button