Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Ελληνικό τσίζκεϊκ με σύκα

To My-City.gr σας παρουσιάζει Ελληνικό τσίζκεϊκ με σύκα

Υλικά

       Για τη βάση

    • 50 γρ. Βούτυρο Αγελάδας Soft, λιωμένο
    • 30 γρ. Ζάχαρη άχνη Και επιπλέον για το πασπάλισμα
    • 150 γρ. Παξιμάδια κρίθινα Αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη

    Για την κρέμα

    • 1 κιλό Ανθότυρο
    • 150 γρ. Ζάχαρη άχνη
    • 4 τεμ. Αυγά

    Για τα σύκα

    • 200 γρ. Ξερά σύκα Ψιλοκομμένα
    • 200 γρ. Ζάχαρη
    • 400 γρ. Νερό
    • 1 τεμ. Λεμόνι το χυμό και το ξύσμα του
    • 1 τεμ. Κανέλα

Εκτέλεση

Σύκα
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και την κανέλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση το μείγμα, προσθέτουμε τα σύκα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά. Αφήνουμε τα σύκα να κρυώσουν.

Βάση
Ανακατεύουμε τα τριμμένα παξιμάδια με το λιωμένο βούτυρο και την άχνη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., που έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί. Το απλώνουμε και το πιέζουμε πολύ καλά, να γίνει μια συμπαγής βάση.

Κρέμα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη άχνη πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη, προσθέτοντας και τα αυγά ένα-ένα. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το απλώνουμε πάνω από τη βάση.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160◦C-170◦C. Ψήνουμε το τσίζκεϊκ για 45-50 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και απλώνουμε στην επιφάνεια τα σύκα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

 

Πηγή: steliosparliaros.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button