Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Ελαφρύ γλυκό γιαουρτιού με ροδάκινα

To My-City.gr σας παρουσιάζει Ελαφρύ γλυκό γιαουρτιού με ροδάκινα

Υλικά

  • 3 κεσεδάκια ‏γιαούρτι αγελάδος 2% λιπαρά
  • 1 κονσέρβα ‏κομπόστα ροδάκινα, μεγάλη
  • 100ml ‏γάλα 1,5% λιπαρά
  • 16γρ. ‏ζελατίνη, σε φύλλα

Εκτέλεση

Ντύνετε με διάφανη μεμβράνη το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ, αφήνοντας τις άκρες της μεμβράνης να εξέχουν αρκετά από τα τοιχώματα.Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το γιαούρτι και 100ml (½ φλιτζάνι) από το σιρόπι, από την κονσέρβα της κομπόστας.

Τα χτυπάτε με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να φτιάξετε ένα αφράτο μίγμα. Αφήνετε κατά μέρος.Στραγγίζετε την κομπόστα από τον υπόλοιπο χυμό της. Κρατάτε 3 μισά ροδάκινα και ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα σε κυβάκια.

Μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν και να φουσκώσουν.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσετε να κάψει. Στύβετε με τα χέρια τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνετε στο κατσαρολάκι με το γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν.

Αδειάζετε το γάλα στο μπολ με το χτυπημένο γιαούρτι, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα ροδάκινα και ανακατεύετε καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα.

Αραδιάζετε στη φόρμα τα τρία μισά ροδάκινα με το κοίλο μέρος προς τα επάνω. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού.Σκεπάζετε με τις άκρες της μεμβράνης που εξέχουν από τα τοιχώματα και βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες μέχρι το γλυκό να σφίξει καλά.

Τσεκάρετε αν έχει δέσει το γλυκό και τότε βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο, και αφαιρείτε το γλυκό μαζί με τη μεμβράνη του μέσα από τη φόρμα. Το ξετυλίγετε προσεκτικά, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button