Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Κρέμα με γάλα καρύδας

Το My-City.gr σας παρουσιάζει Κρέμα με γάλα καρύδας

Υλικά

  • 400 ml γάλα καρύδας (σε μεγάλα σουπερμάρκετ)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 4 τεμ. αυγά
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. ροδόνερο
  • κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ¾ από το γάλα καρύδας (δηλαδή τα 300 ml) μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Στο μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο γάλα καρύδας (100 ml) και τα χύνουμε στην κατσαρόλα, λίγο προτού βράσει το περιεχόμενό της.

Ανακατεύουμε το μείγμα πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα, αλλά δεν την αφήνουμε να βράσει περισσότερο. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το ροδόνερο και μοιράζουμε σε μπολ. Σερβίρουμε τις κρέμες χλιαρές ή κρύες (από το ψυγείο), πασπαλίζοντας με κανέλα.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button