Το My-City.gr σας παρουσιάζει ένα διαφορετικό πασχαλινό αυγό

Υλικά

  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. σοκολάτα, κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη, άχνη
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα, βερίκοκο 
  • 1 μπαλόνι

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη μέθοδο μπεν μαρί και την αφήνουμε στην άκρη.Παίρνουμε ένα μπαλόνι το φουσκώνουμε στο μέγεθος που επιθυμούμε και το αλείφουμε όλο με ηλιέλαιο.Παίρνουμε ένα πινέλο και καλύπτουμε το μπαλόνι με σοκολάτα μέχρι τη μέση.Το τοποθετούμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Αλείφουμε ξανά το μπαλόνι με σοκολάτα και ξαναβάζουμε το μπαλόνι στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά.Κάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές και παράλληλα, αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ τη κρέμα γάλακτος και με το σύρμα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί. Μόλις αρχίσει να δημιουργείτε η σαντιγί ρίχνουμε μέσα και την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.Αδειάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στην άκρη.

Μόλις η σοκολάτα είναι έτοιμη ξεφουσκώνουμε προσεκτικά το μπαλόνι, δεν το σκάμε κατευθείαν γιατί υπάρχει περίπτωση να ξεκολλήσει απότομα από τα τοιχώματα και να σπάσει το αυγό και το γεμίζουμε μέσα με σαντιγί.Βάζουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο στο κέντρο και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Please follow and like us: