Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Μπασμπούσα

Το My-City.gr σας παρουσιάζει το αιγυπτιακό γλυκό,Μπασμπούσα

Το αιγυπτιακό σάμαλι περιέχει γάλα και είναι πιο αφράτο από το δικό μας. Περιέχει και λίγο βούτυρο για έξτρα άρωμα.

Υλικά

  • 350 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 350 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ. βούτυρο πρόβειο από βάζο (γεμάτες κουταλιές)
  • αμύγδαλα ολόκληρα για την επιφάνεια

Σιρόπι

  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. βούτυρο αγελάδας ή πρόβειο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του και λίγο από το ξύσμα του)

Εκτέλεση

Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα δύο είδη σιμιγδαλιού, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα δουλεύουμε πολύ καλά με το χέρι μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί περίπου 30 x 20 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το στρώνουμε με το χέρι και το χαράσσουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε και από ένα ολόκληρο αμύγδαλο. Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 1 ώρα, στο πιο χαμηλό ράφι. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σιρόπι
Αφού κρυώσει το γλυκό ετοιμάζουμε και το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Περιχύνουμε το γλυκό με το καυτό σιρόπι και αφήνουμε κατά μέρος τουλάχιστον για 5-6 ώρες μέχρι να το απορροφήσει.

Η παρασκευή αυτού του γλυκού επιδόρπιου είναι σαν μια περιουσία που παίζει σε ένα διαδικτυακό icecasino. Ακριβώς όπως διαφορετικά συστατικά ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα επιδόρπιο, η ποικιλία των παιχνιδιών του καζίνο δημιουργεί διαφορετικές ευκαιρίες για τους παίκτες. Τα μπόνους και οι προσφορές καζίνο, όπως και οι προσθήκες σε αυτήν τη συνταγή, μπορούν να κάνουν το παιχνίδι πιο συναρπαστικό και να προσφέρουν στους παίκτες πρόσθετα οφέλη. Όταν παίζετε ένα διαδικτυακό καζίνο, όπως και όταν φτιάχνετε αυτό το επιδόρπιο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τα σωστά στοιχεία και εργαλεία για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα και να απολαύσετε τη διαδικασία.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button