To My-City.gr προτείνει για σήμερα Χόρτα τσιγαριαστά με καλοκαιρινά λαχανικά

Υλικά

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (σε φέτες)
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  • 1 πατάτα (σε καρέ)
  • 500 γραμ. φρέσκα ψιλά φασολάκια
  • 500 γραμ. βλίτα
  • 4 τρυφερά μικρά κολοκύθια (κομμένα σε φέτες χοντρές)
  • 5 – 6 κολοκυθοανθούς
  • 2 ώριμες κατακόκκινες και σφιχτές ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • λίγο άνηθο
  • 1 φλ. κυβάκια σκληρή και ώριμη πικάντικη φέτα

Εκτέλεση

Επιλέγουμε λαχανικά εποχής.Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες.Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο για 1΄ να βγάλει το άρωμά του.Προσθέτουμε τα φασολάκια, τα κολοκύθια και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15΄.

Τέλος, προσθέτουμε τα βλήτα και τους κολοκυθοανθούς.Σιγοβράζουμε για 10 – 15΄ να μείνει το τσιγαριστό με το λάδι του.Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα κυβάκια φέτας.Δεν ανακατεύουμε.Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Please follow and like us: