Skip links

Φριτάτα με μπέικον και γλυκοπατάτες

To My-City.gr προτείνει για πρωινό Φριτάτα με μπέικον και γλυκοπατάτες

Υλικά

  • 500 γρ. γλυκοπατάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 10 φύλλα φασκόμηλου, φρέσκα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 150 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
  • 8 αυγά
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 80 γρ. γάλα
  • 80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Για σερβίρισμα

  • ρόκα
  • ντοματίνια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε κυβάκια 1-2 εκ. και τις βάζουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο, το φασκόμηλο και το σκόρδο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.Ψήνουμε για 4-5 λεπτά να πάρουν χρώμα.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι 30 εκ. σε μέτρια φωτιά. Φροντίζουμε να έχει μεταλλικό χερούλι για να μπορεί να μπει στον φούρνο.

Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια 1 εκ. και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το μπέικιν, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.Μεταφέρουμε τις γλυκοπατάτες στο τηγάνι με το μπέικον και περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών.

Απλώνουμε το τυρί και ψήνουμε στον φούρνο για 20-30 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με ρόκα και ντοματίνια.

Πηγή: akispetretzikis.com