Πίτα ελληνική σημαία
To My-City.gr προτείνει για σήμερα Πίτα ελληνική σημαία
Υλικά για τη ζύμη
- 850 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 300 γρ. σπορέλαιο
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
Υλικά για τη γέμιση
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ.σ. άνηθο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Υλικά για τη σύνθεση
- 500 γρ. φέτα
- 300 γρ. ντοματίνια
- 1/2 αγγούρι
- 100 γρ. ελιές
Υλικά για το σερβίρισμα
- ρίγανη
- βασιλικό
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, το ξίδι και τη ρίγανη.Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη. Συνεχίζουμε πλάθοντας με τα χέρια μας μέχρι να δέσει η ζύμη.Απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί 32×25 εκ. και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τον άνηθο ψιλοκομμένο, πιπέρι, αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της βάσης.
Για τη σύνθεση
Σχηματίζουμε τις άσπρες γραμμές με τη φέτα.Ανάμεσα από τις 5 λωρίδες βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το αγγούρι κομμένο σε τέταρτα και τις ελιές.Σερβίρουμε με ρίγανη, βασιλικό και ελαιόλαδο.
Πηγή: akispetretzikis.com