Αποκλειστικά στο www.my-city.gr μας μιλά η Φωτεινή Ζοσιμίδου από το MasterChef
23 Μαρτίου 20203 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το αλάτι προς όφελος σας
25 Μαρτίου 2020To My-City.gr σας παρουσιάζει Κλασικό ρυζόγαλο
Υλικά
- 100 γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
- 1200 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 τεμ. λεμόνι (παίρνουμε τις φλούδες)
- κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από την κανέλα) σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν το γάλα πάρει βράση, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράσει για περίπου 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια κουτάλα.
Η φωτιά πρέπει να είναι πολύ χαμηλή, ώστε το ρυζόγαλο να αχνίζει αλλά να μην κοχλάζει. Είναι έτοιμο όταν το ρύζι έχει μαλακώσει και το μείγμα έχει χυλώσει.
Αποσύρουμε, αφαιρούμε τις φλούδες και γεμίζουμε ατομικά μπολ. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο, αν δεν τα σερβίρουμε αμέσως. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα.