To My-City.gr προτείνει Meat Loaf (Ρολό κιμά με πλούσια σάλτσα) για το αυριανό κυριακάτικο τραπέζι

Υλικά

  • 2 κιλά ανάμεικτο χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά
  • 3 κρεμμύδια τριμμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ώριμες και σφιχτές (τριμμένες)
  • 200 γραμ. ασπρομανίταρα πολύ ψιλοκομμένα
  • 1½ φλ. φρυγανιά
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γλ. μπαχάρι σκόνη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 πατάτες (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα

  • 2 λίτρα ζωμό κρέατος (σπιτικός ή εμπορίου)
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο

Για το δέσιμο της σάλτσας

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι επιπλέον για το δέσιμο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά για το meat loaf και τα ζυμώνουμε πολύ καλά για αρκετή ώρα, μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.

Το αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένο στο ψυγείο, να ενωθούν οι γεύσεις.

Πλάθουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο ρολό κιμά και το τοποθετούμε σε μακρόστενο ταψί βαθύ. Αν θέλουμε κόβουμε πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε στο ταψί.

Σε μια κατσαρόλα ή μπολ ανακατεύουμε το ζωμό, τον πελτέ και το ελαιόλαδο. Περιχύνουμε το ρολό.

Ψήνουμε στους 180°C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 1 ώρα και 30΄. Αν αρχίσει να αρπάζει γρήγορα το ρολό από πάνω, το καλύπτουμε με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.

Αφού ψηθεί το ρολό στραγγίζουμε τα υγρά του ταψιού σε κανάτα.

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το 1/4 φλ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αλεύρι για 3΄-4΄, να σκουρύνει ελαφρά, πάντα ανακατεύοντας με σύρμα. Λίγο λίγο προσθέτουμε τη σάλτσα από το ρολό και ανακατεύοντας αφήνουμε να δέσει για λίγα λεπτά και να πυκνώσει.

Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται αλατοπίπερο.

Κόβουμε το meat loaf σε χοντρές φέτες σε πιατέλα. Αραδιάζουμε δίπλα τις πατάτες και περιχύνουμε με την πλούσια σάλτσα.

Πηγή: argiro.gr

Please follow and like us: