ΠρόσωπαΦαγητό

Μελιτζανοσαλάτα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

Το My-City.gr σας παρουσιάζει μελιτζανοσαλάτα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

Υλικά

  • 1 μεγάλο θράψαλο περίπου 500γρ.
  • 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
  • Χυμός από 3 passion fruits
  • Φρέσκο κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι εσαλότ
  • Ξύδι λευκού κρασιού
  • Σκόρδο
  • Μαϊντανός
  • Chorizo
  • Σχοινόπρασο
  • Ελαιόλαδο

Για το αυγολέμονο

  • 120γρ κρόκο ή 4 μεσαίοι κρόκοι
  • 60 γρ χυμό λεμόνι
  • 40 γρ κορν φλάουρ
  • 500γρ ζωμό ψαριού
  • 4 γρ αλάτι
  • 200γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για το θράψαλο

Καθαρίζουμε το θράψαλο και το χαράζουμε.

2)Προθερμαίνουμε ένα σχαροτήγανο και το ψήνουμε.

Για την μελιτζανοσαλάτα

Καψαλίζουμε τις μελιτζάνες απευθείας πάνω στη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Αποσύρουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες.

Τοποθετούμε σε ένα μπολ, με τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα, τα οποία αναφέρονται στη συνταγή της μελιτζανοσαλάτας.

Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και τον χυμό των passion fruits.

Για το αυγολέμονο

Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους με το κορν φλάουρ, ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον προσθέτουμε στα αυγά, ανακατεύοντας συνέχεια.

Αφού ομογενοποιηθεί το αδειάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε μέχρι να πήξει το μίγμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το λεμόνι και την κρέμα γάλακτος. Το αφήνουμε στην άκρη.

Σύνθεση πιάτου

Παίρνουμε ένα μανιτάρι king oyster, το κόβουμε, το χαράζουμε και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο πιέζοντάς το συνέχεια.

Αποσύρουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Κόβουμε το θράψαλο σε 4 ίσα μέρη και τοποθετούμε στο πιάτο. Κάνουμε τρία κενέλ με τη μελιτζανοσαλάτα και τα τοποθετούμε και αυτά στο πιάτο.

Κόβουμε το king oyster μανιτάρι στα τρία και το τοποθετούμε πάνω στα κενέλ.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα αυγολέμονο και τελειώνουμε με φύλλα μάραθου, oyster leaves, φύλλα νεροκάρδαμου και κουκουνάρι καβουρντισμένο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button