Γλυκό - Ρόφημα -ΠοτόΧριστούγεννα

Εύκολο γλυκό με μαρέγκα

Το My-City.gr σας παρουσιάζει Εύκολο γλυκό με μαρέγκα

Υλικά για την κρέμα

  • 300 γραµ. κρύα κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γραµ.)
  • 2 κ.σ. άχνη

Υλικά για το γλυκό

  • 1 λίτρο παγωτό βανίλια
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κεσεδάκι φράουλες ώριμες (ή φρούτα δάσους)
  • 20 μαρέγκες λευκές ή χρωματιστές
  • Λίγα φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
  • Λίγα φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Για το εύκολο γλυκό με μαρέγκα, κρέμα και φράουλες, πρώτα φτιάχνουμε την σάλτσα από φράουλα ή φρούτα του δάσους. Τις μαρέγκες πρέπει να τις έχετε έτοιμες από πριν ή να τις αγοράσετε από ζαχαροπλαστείο.

Για την σάλτσα

Καθαρίζουμε και κόβουμε στη μέση τις φράουλες.Πασπαλίζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη.Λιώνουμε με τα χέρια και γίνεται ωμή σάλτσα φράουλας.Τη βάζουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα

Παγώνουμε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για 10 λεπτά.Ρίχνουμε μέσα την παγωμένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά και την άχνη και χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει η κρέμα παχύρευστη.Προσθέτουμε το γιαούρτι.Ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ να ενωθούν κρέμα και γιαούρτι.Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Στήσιμο

Σε διάφανο γυάλινο μπολ, κάνουμε στρώσεις παγωτό, φράουλες ή φρούτα του δάσους, χτυπημένη κρέμα και μαστιχωτές μαρέγκες.Ενδιάμεσα ρίχνουμε λίγη σάλτσα φρούτων (φράουλα ή φρούτα του δάσους).

Σπάστε μερικές μαρέγκες μέσα στο μείγμα για πιο ωραία υφή.Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις.

Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα φρούτων και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σπασμένες μαρέγκες.Γαρνίρουμε με φυλλα δυόσμου και αν θέλουμε ψίχα από φιστίκια Αιγίνης ωμά.

Σερβίρουμε το γλυκό αμέσως, με το μπολ στο τραπέζι.Σερβίρεται με κουτάλι και είναι αέρινο.

Πηγή: argiro.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button