Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Γρήγορα μηλοπιτάκια

To My-City.gr σας παρουσιάζει Γρήγορα μηλοπιτάκια

Υλικά

  • 40 γρ. μέλι
  • 30 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 γρ. κανέλα
  • 3 γρ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κόκκινα μήλα
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • Χυμός από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190°C στον αέρα.Τοποθετούμε τα μήλα στο πάγκο εργασίας και με ένα μαχαίρι το κόβουμε στη μέση. Καθαρίζουμε τα σπόρια με ένα κουτάλι και τα κόβουμε σε λεπτές κάθετες φέτες διαμέτρου περίπου 3 εκ.

Βάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι και τα αφήνουμε στην άκρη για 1 με 2 λεπτά.
Αδειάζουμε στη συνέχεια σε ένα μπολ τις ζάχαρες, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας το φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε ελαφρώς σε ορθογώνιο σχήμα, διαστάσεων 35Χ30 εκ., με την μικρότερη πλευρά να κοιτάει εμάς.Κόβουμε οριζόντια με ένα μαχαίρι σε 6 μπαστούνια.
Σουρώνουμε τα μήλα και αφήνουμε να φύγει όλο το νερό. Τα βάζουμε ξανά στο μπολ και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα με τις ζάχαρες. Ανακατεύουμε απαλά μην διαλυθούν και αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε το ένα μπαστούνι, ρίχνουμε λίγο μέλι σε όλη την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με λίγο από το μείγμα με τη ζάχαρη και βάζουμε λίγα μήλα με την πλευρά της φλούδας να είναι προς τα πάνω, προεξέχοντας λίγο.
Διπλώνουμε τη ζύμη στη μέση και ρολάρουμε σαν τριαντάφυλλο. Το τοποθετούμε σε λαδωμένη φόρμα για cupcakes και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.

TIP

  • Αν θέλουμε τα μηλοπιτάκια πιο τραγανά, τα πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη πριν τα ψήσουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button