Άγιος ΒαλεντίνοςΓλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Vegan σοκολατάκια

Το My-City.gr προτείνει για την ημέρα του Αγίου Βαλεντινού Vegan σοκολατάκια

Υλικά

  • 120 γρ. βούτυρο κακάο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 100 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το βούτυρο κακάο και το βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ μαζί με το ελαιόλαδο. Μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί και αφήνουμε για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει το βούτυρο κακάο.  Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου, το κακάο και το αλάτι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμες σιλικόνης της αρεσκείας μας και μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ώστε να σφίξουν καλά τα σοκολατάκια. 

Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως.Διατηρούμε στο ψυγείο κλεισμένα αεροστεγώς για περίπου 1 μήνα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button