Γλυκό - Ρόφημα -ΠοτόΧριστούγεννα

Stollen με λευκή σοκολάτα

Το My City.gr παρουσιάζει Stollen με λευκή σοκολάτα

Υλικά

  • 150 γρ.  γάλα
  • 70 γρ.  ζάχαρη κρυσταλλική
  • 16 γρ.  μαγιά ξηρή
  • 50 γρ.  βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ.  αλεύρι σκληρό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό μεσαίο
  • 30 γρ. φουντούκια
  • 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 100 γρ. κόντιτα
  • 100 γρ. κεράσια γλασέ
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 150 γρ.  μάρτζιπαν (αμυγδαλόπαστα)
  • αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη

Για το σερβίρισμα

  •   κουβερτούρα λευκή

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το βούτυρο, 380 γρ. αλεύρι, αλάτι, το αυγό και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 6-8 λεπτά.Σε ένα μιξεράκι ρίχνουμε τα φουντούκια, τα φιστίκια και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν σε μικρά κομμάτια. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε στο μπολ με τους ξηρούς καρπούς την κόντιτα, τα κεράσια, τη λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε. Τα ρίχνουμε στο μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Το μείγμα είναι αρκετά κολλώδες.Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα αλευρωμένο μπολ, το κλείνουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε περίπου για 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.

Αλευρώνουμε μια λαδόκολλα, τοποθετούμε πάνω τη ζύμη και την ανοίγουμε με έναν πλάστη 25εκ.Κάνουμε ρολό την αμυγδαλόπαστα, τη βάζουμε στο κέντρο της ζύμης και την κλείνουμε σαν καλτσόνε, πιέζοντας τις άκρες να κολλήσουν καλά.Μεταφέρουμε σε ένα ταψί τη ζύμη με τη λαδόκολλα, καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.Ψήνουμε για 30-40 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.Σερβίρουμε με κουβερτούρα λευκή λιωμένη.Διατροφικός ΠίνακαςΕξοπλισμόςΕκτύπωση

Πηγή: akispetretzikis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button