Φαγητό

Scrambled eggs με μαυρομάτικα φασόλια

To My-City.gr προτείνει για πρωινό Scrambled eggs με μαυρομάτικα φασόλια

Υλικά

  • 1 ντομάτα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 αυγά, μέτρια
  • 150 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα, που έχουν περισσέψει
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 φέτα ψωμί για τοστ, φρυγανισμένη και κομμένη στα 2

Εκτέλεση

Κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια.Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι μαζί με τη ντομάτα, τα μαυρομάτικα και το τσένταρ.Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα αβγά, για περίπου 2-3 λεπτά.

Μόλις πήξουν τα αυγά, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Μοιράζουμε τα αυγά σε 2 πιάτα και σερβίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ψωμί.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button