Αλέξανδρος Νανόπουλος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά ”Πειραιάς Νικητής” Γιάννης Μώραλης

Το My-City.gr σας παρουσιάζει τον Αλέξανδρο Νανόπουλο Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά ”Πειραιάς Νικητής” Γιάννης Μώραλης ο οποίος ως Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Κέντρου Πειραιά είναι ιδιαίτερα αγαπητός.

Πώς πήρατε απόφαση να δηλώσετε υποψηφιότητα;

Η υποψηφιότητά μου δεν είναι η έναρξη, είναι η συνέχεια μίας επιτυχημένης και συνειδητοποιημένης πορείας. Η συμμετοχή μου στα κοινά εκπορεύεται από την ανάγκη μου να διαμορφώσω και να δημιουργήσω τις συνθήκες εκείνες που θα προσδώσουν ποιότητα στη ζωή των συμπολιτών /συμπολιτισσών μου και στο μέλλον των παιδιών μας.

Tι σημαίνει ο Πειραιάς για εσάς;

Ο Πειραιάς είναι το σπίτι μου, οι φίλοι μου, η σκεπή των παιδικών μου ονείρων, η αφετηρία της πορείας μου ως ενήλικα, στον Πειραιά επέλεξα να ζήσω και να δημιουργήσω την οικογένειά μου. Είναι μία γοητευτική, δυναμική πόλη, με γοητευτικούς, δυναμικούς ανθρώπους.
Η πρώτη προϋπόθεση της ευτυχίας είναι να γεννηθείς σε μία λαμπρή πόλη, είχε πει ο Ευριπίδης, αναφερόμενος στον Αλκιβιάδη. Γεννήθηκα, λοιπόν, έχοντας κάνει το πρώτο βήμα προς την ευτυχία.

Αν εκλεγείτε, που θα δώσετε προτεραιότητα;

Τα περισσότερα έργα και προγράμματα δράσης για την πόλη μας έχουν ήδη ξεκινήσει να υλοποιούνται και η ολοκλήρωσή τους έχει πια αποκτήσει ένα σταθερό ρυθμό. Παρ΄ όλα αυτά,πάντα υπάρχουν νέα σχέδια. Βασικός πυλώνας κάθε κοινωνίας είναι η στήριξη ομάδων όπως οι ηλικιωμένοι / ηλικιωμένες συμπολίτες / συμπολίτισσες και τα παιδιά μας. Οι πρώτοι / πρώτες επειδή θα πρέπει να τιμούμε καθημερινά – προσφέροντάς τους ποιότητα ζωής – τη δημιουργική τους πορεία, τα παραγωγικά τους χρόνια και το ότι εμπλούτισαν με τη δράση τους τον τόπο μας. Τα παιδιά μας, για ευνόητους λόγους, θα πρέπει να απολαμβάνουν σωστές και λειτουργικές υπηρεσίες και την αμέριστη φροντίδα μας.

Ποιος τομέας του Δήμου Πειραιά θεωρείτε πως χρήζει μεγαλύτερης σημασίας;

 Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά να βλέπω τόσα έργα, σε όλα τα επίπεδα, να προχωρούν παράλληλα στον Πειραιά. Η επιτυχία του σχεδιασμού φαίνεται από το γεγονός ότι όλοι οι τομείς έχουν συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό. Δε σταματήσαμε, για παράδειγμα, τις πολιτιστικές δράσεις, δίνοντας έμφαση στην κατασκευή του μετρό, ούτε παραμελήσαμε τα έργα οδοποιίας. Δεν είναι δίκαιο οι πολίτες να θυσιάζουν την ποιότητα της ζωής τους σε ένα τομέα για χάρη κάποιου άλλου. Ο Πειραιάς δεν είναι μόνο για όλους και για όλες,ο Πειραιάς είναι για όλα! Είναι μία ολοκληρωμένη πόλη,με ισορροπία και αυτάρκεια.

Γιατί οι Πειραιώτες να ψηφίσουν εσάς και όχι κάποιον άλλο Υποψήφιο του Συνδυασμού σας;

Κατ΄ αρχάς, όλες / όλοι οι συνυποψήφιές / οί μου είναι άξιες / οι και εκλεκτές / οι και έχουν επιλεγεί να
συμμετέχουν στο συνδυασμό επειδή έχουν κάτι σημαντικό να προσφέρουν. Είμαστε όλες / όλοι μοναδικές / οί. Εγώ διεκδικώ την ψήφο του Πειραϊκού κόσμου έχοντας κάτι κοινό με την πόλη μου, κάτι που με ταυτίζει μαζί της: την πολυσχιδή προσωπικότητα. Η γοητεία του Πειραιά είναι τα ταβερνάκια αλλά και τα καλά εστιατόρια, η βόλτα στο Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή αλλά και το παιχνίδι στα πάρκα της Τερψιθέας, το ουζάκι στο καφενεδάκι αλλά και το ποτό στα μπαράκια. Αυτό προσδίδει την ποιότητα, να μπορείς να τα συνδυάζεις όλα. Η πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια και οι θέσεις από τις οποίες έχω υπηρετήσει είτε ως επαγγελματίας είτε ως άτομο που προσφέρει στα κοινά
δεν είναι ανελαστική και μονότονη. Έχοντας καταφέρει να δημιουργήσω και να παράγω έργο σε δύσκολους τομείς, π.χ. ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, σε θέσεις ευθύνης, π.χ. Διευθυντής Σχολικών Μονάδων και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τη συμμετοχή μου σε πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους γονέων, με τη δράση μου στα κοινά ως Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Κέντρου Πειραιά, έχω καταφέρει να περπατώ στους δρόμους της πόλης μου και να χαιρετώ τις / τους επαγγελματίες, τις / τους τους εργαζόμενες / ους, τις νέες και τους νέους μας, τους γονείς τους και το χαμόγελό τους να μου δίνει δύναμη να συνεχίσω. Ακόμα, λοιπόν, κι όταν όλα τα όνειρά μου γίνουν πράξη, εγώ θα εφεύρω κι άλλα για αυτή την πόλη. Επειδή αισθάνομαι ότι είμαι δεμένος με τον Πειραιά.

Check Also

Καλή αντάμωση Κωνσταντή μας!

Κωνσταντή μου αν δεν κάνω αφιέρωμα σε σένα τότε σε ποιον; Μπορούμε για ώρες να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *