Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Cruller ο συγκλονιστικός λουκουμάς

Το My-City.gr σας παρουσιάζει συνταγή για το μοναδικό λουκουμά donut που λέγεται cruller

Υλικά

  • 120 γρ. βούτυρο 
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 φλ. νερό
  • 1 φλ. και 2 κ.σ αλεύρι δυνατό κοσκινισμένο 
  • 2 αυγά
  • 1 ασπράδι
  • Λάδι για τηγάνι

Για την επικάλυψη

  • Κανέλα και ζάχαρη
  • Χρωματιστό γλάσο

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη.Ανακατεύοντας σε σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο και ίσα να αρχίσει ο βρασμός.

Ρίχνουμε με μιας το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε με σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα για μισό λεπτό συνεχόμενα κι εντατικά. Συνεχίζουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι μέσα στο υγρό. Να διαλυθούν όλοι οι κόμποι.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για τα επόμενα 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να στεγνώσει το μείγμα και να σχηματιστεί ζύμη γύρω από τη σπάτουλα.

Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν ένα ελαφρύ φιλμ από ζύμη θα δείχνει ότι έχει σχηματιστεί στη βάση της κατσαρόλας.

Μεταφέρουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και με το εργαλείο ανάδευσης δουλεύουμε την ζύμη για 2-3΄ μέχρι ελαφρά να κρυώσει και να γυαλίσει.

Δυναμώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το 1 αυγό.Χτυπάμε μέχρι να εξαφανιστεί τελείως μέσα στη ζύμη. Τότε, προσθέτουμε το επόμενο.

Αφού το πιει η ζύμη, προσθέτουμε το ασπράδι. Χτυπάμε για λίγο μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί πλήρως, να γίνει λεία, γυαλιστερή και μαλακή.

Η ζύμη για τους λουκουμάδες cruller πρέπει να είναι πολύ ελαστική.Αν σας φαίνεται στεγνή ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο από 1 χτυπημένο αυγό ώστε να γίνει πολύ ελαστική.

Τσεκάρουμε τη ζύμη πιάνοντας με τα δυο δάχτυλα. Πρέπει όταν απομακρύνουμε τα δάχτυλα από την ζύμη να σχηματίζεται ίνα ζύμης όπως στα τσουρέκια.

Μεταφέρουμε με σπάτουλα τη ζύμη σε ένα κορνέ με χοντρή μύτη αστέρι.

Κόβουμε αντικολλητικό χαρτί σε τετράγωνα κομμάτια 10 εκατοστών.

Σε κομμένα αντικολλητικά τετράγωνα χαρτιά σχηματίζουμε στρογγυλούς λουκουμάδες με διάμετρο 6-7 εκατοστά.

Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα.Μόλις κάψει το λάδι, ακουμπάμε με κουτάλα 2-2 τα αντικολλητικά χαρτιά με τα cruller και αμέσως αυτά ξεκολλάνε.

Τραβάμε τα χαρτιά και τηγανίζουμε για 5-6΄ αναποδογυρίζουντάς τα μια φορά να ροδίσουν ελαφρά.

Αφού ροδίσουν και φουσκώσουν είναι έτοιμα.

Πώς σερβίρουμε τα crullers

Όπως είναι ζεστά, τα τυλίγουμε με κανελοζάχαρη ή εναλλακτικά φτιάχνουμε χρωματιστό γλάσο και τα βουτάμε από την μία πλευρά όπως τα ντόνατς.

Εναλλακτικά, λιώστε βανίλια υποβρύχιο σε μπεν μαρί, προσθέστε χρώμα ζαχαροπλαστικής και φτιάξτε χρωματιστά cruller.

Τρώγονται ζεστά και είναι ακαταμάχητα.

Πηγή: argiro.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button