Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Τρουφάκια με πασχαλινά κουλουράκια

To My-City.gr σας παρουσιάζει Τρουφάκια με πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά

  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 150 γρ. πασχαλινά κουλουράκια
  • 100 γρ. αμύγδαλα, ωμά
  • 50 γρ. κακάο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ. 

Προσθέτουμε το μέλι, το βούτυρο, και το τοποθετούμε πάνω σε ένα μπεν μαρί, για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Βάζουμε τα κουλουράκια και τα αμύγδαλα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν εντελώς.

Μεταφέρουμε το μπολ στον πάγκο εργασίας και προσθέτουμε τα θρυμματισμένα κουλουράκια και αμύγδαλα. 

Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει το μείγμα.

Αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια των 20 γρ. το καθένα. Θα φτιάξουμε περίπου 12 τρουφάκια. Απλώνουμε το κακάο σε ένα πιάτο και ρολάρουμε τα τρουφάκια μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button