Γλυκό - Ρόφημα -ΠοτόΠάσχα

Παραδοσιακή γαλατόπιτα Μάνης

Το My-City.gr σας παρουσιάζει την Παραδοσιακή γαλατόπιτα Μάνης

Υλικά για την κρέμα

  • 3 1/2 λίτρα γάλα πλήρες, φρέσκο
  • 2 κ.σ βούτυρο κερκύρας
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 15-16 κ.σ. αλεύρι
  • 1 βανιλίνη
  • Κανέλα, για το πασπάλισμα

Υλικά για το φύλλο

  • 2 αυγά
  • αλεύρι όσο πάρει
  • νερό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.

Στη συνέχεια το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά.

Ιδανικά, το αφήνουμε για 8 – 12 ώρες να πήξει.

Την επόμενη μέρα, φτιάχνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε το φύλλο. Στη συνέχεια λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε το φύλλο πάνω και ρίχνουμε τη κρέμα. Από πάνω ρίχνουμε μικρά κομματάκια βούτυρο τύπου Κερκύρας, ζάχαρη και κανέλα. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Πηγή: mani-greece.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button