Φαγητό

Πιπεριές ξιδάτες στο τηγάνι

To My-City.gr σας παρουσιάζει την πιο εύκολη συνταγή για Πιπεριές ξιδάτες στο τηγάνι

Υλικά

  • 8 λεπτές πιπεριές κέρατο, πλυμένες και στεγνές
  •  ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  •  90 ml ξίδι

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τις πιπεριές ξιδάτες στο τηγάνι, ξεκινάμε τρυπώντας εδώ κι εκεί όλες τις πιπεριές με ένα πιρούνι.Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 εκ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί. Τακτοποιούμε όλες τις πιπεριές στο τηγάνι σε μονή στρώση και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν ωραία από την κάτω πλευρά.

Τις γυρίζουμε προσεκτικά και συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να ροδίσει και αυτή η πλευρά.Ρίχνουμε στο τηγάνι το ξίδι (προσεκτικά, γιατί αχνίζει έντονα και πιτσιλίζει) και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί η αψάδα του ξιδιού.Βγάζουμε τις πιπεριές με τρυπητή κουτάλα και, χωρίς να τις στραγγίξουμε, τις μεταφέρουμε σε πιατέλα. Αλατίζουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button