Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Μαύρο παγωτό

Το My-City.gr σας παρουσιάζει συνταγή για μαύρο παγωτό

Υλικά

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 κ.γ. ενεργό άνθρακα
  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • χωνάκια παγωτού , μαύρα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και 1 κ.γ. ενεργό άνθρακα, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί.

Βάζουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και 1 κ.γ. ενεργό άνθρακα, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε τη σαντιγί σε 3 δόσεις μέσα στο μπολ με το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Μοιράζουμε από μια μπάλα σε κάθε χωνάκι και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button