Φαγητό

Φασολάδα με λουκάνικα

Το My-City.gr προτείνει για την σημερινή,κρύα ημέρα Φασολάδα με λουκάνικα

Υλικά

  • 500 γρ. φασόλια, λευκά, μέτρια
  • 500 γρ. λουκάνικο, χοιρινό, χωριάτικο
  • 3 καρότα
  • 2 στικ σέλερι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. κρασί κόκκινο
  • 2 λίτρα νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 500 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 1/4 ματσάκι σέλινο

Για το σερβίρισμα

  • φέτα
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • ψωμί
  • μπούκοβο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ και το γεμίζουμε με νερό, τόσο ώστε να τα καλύψει.Ρίχνουμε 1 κοφτή κ.γ. αλάτι, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 8-12 ώρες.Στην συνέχεια, σουρώνουμε, τα πλένουμε με πολύ κρύο νερό για να φύγει το αλάτι, τα στραγγίζουμε ξανά και τα αφήνουμε στην άκρη.Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Αν δεν είναι πολύ λιπαρά τότε προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.Κόβουμε τα καρότα σε μισοφέγγαρα, τα σέλερι σε μικρά κομμάτια και το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.Προσθέτουμε τα σκόρδα σε φέτες, τον πελτέ και ανακατεύουμε.Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα φασόλια, το νερό, τις δάφνες, τον χυμό ντομάτας και καλύπτουμε με το καπάκι.Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ½-2 ώρες.Περίπου 20 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το φαγητό βάζουμε τους κύβους, τα λουκάνικα και το σέλινο ψιλοκομμένο.Σερβίρουμε με φέτα, ελαιόλαδο, ρίγανη, ψωμί και μπούκοβο.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button