10 tips μαγειρικής από τον Γκόρντον Ράμσεϊ για να μαγειρεύεις σαν top σεφ

To My-City.gr σας παρουσιάζει 12 tips μαγειρικής από τον Γκόρντον Ράμσεϊ για να μαγειρεύεις σαν top σεφ

  • Όταν μαγειρεύετε ζυμαρικά, προσθέστε στο νερό λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
  •  Ρυθμίστε το μέγεθος του αλεσμένου πιπεριού, χαλαρώνοντας ή σφίγγοντας το παξιμάδι από τον μύλο.
  • Μόλις βάλετε τα μπιφτέκια σας στο γκριλ, το μυστικό είναι να τα «ενοχλείτε» όσο το δυνατόν λιγότερο. Όσο πιο πολύ τα πειράζετε και τα γυρίζετε, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να τα χαλάσετε.
  • Για να βγάλετε τον χυμό από το λεμόνι, πρέπει πρώτα να το τρίψετε στον πάγκο της κουζίνας και μετά να το στίψετε.
  • Όταν θέλετε να μαγειρέψετε πατάτες, πρέπει να τις βράζετε με την φλούδα τους και ύστερα να τις ξεφλουδίζετε όταν είναι πολύ ζεστές.
  • Ξεφλουδίστε γρήγορα το ακτινίδιο χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
  • Κάντε τα φρούτα να ωριμάσουν γρηγορότερα, βάζοντάς τα σε μια καφέ χάρτινη σακούλα με μια μπανάνα.
  • Όταν τσιγαρίζετε το σκόρδο, προσθέστε μια πρέζα αλατιού στο ξύλο κοπής για να το ψιλοκόψετε καλύτερα. 
  • Βάλτε το τυρί στην κατάψυξη για 10 λεπτά, πριν το τρίψετε στον τρίφτη.
  • Γρήγορα ξεφλουδίστε ένα ολόκληρο σκόρδο σπάζοντας το και κουνώντάς το ανάμεσα σε δύο σκεύη. 

Please follow and like us: