Το «μπανόφι» της νηστείας: μπανάνες με χαλβά και σοκολάτα

Το My-City.gr σας παρουσιάζει Το «μπανόφι» της νηστείας: μπανάνες με χαλβά και σοκολάτα

Υλικά

  • 4 μπανάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  •  250 γρ. χαλβάς ταχινένιος (του μπακάλη), τριμμένος με το χέρι
  •  100 γρ. σοκολάτα της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε το «μπανόφι» της νηστείας, αρχικά βάζουμε τις φέτες μπανάνας σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τα 2/3 της ποσότητας του τριμμένου χαλβά και τη μισή σοκολάτα και τα ανακατεύουμε καλά.Στη συνέχεια, μοιράζουμε το μείγμα σε 4-5 ατομικά πυρίμαχα μπολάκια ή σε ένα μικρό ταψάκι, σε παχιά στρώση.

Από πάνω σκορπίζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και τέλος ρίχνουμε τον υπόλοιπο χαλβά, καλύπτοντας τη σοκολάτα καλά για να μην καεί στο ψήσιμο.

Ψήνουμε το γλυκό σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C για 5-10 λεπτά, μέχρι η σοκολάτα και ο χαλβάς να λιώσουν.Σερβίρεται ζεστό, όσο είναι κρεμώδες.

Πηγή: gastronomos.gr

Please follow and like us: