Το My-City.gr σας παρουσιάζει Ιταλικό κέικ (Torta paradisο)

Υλικά

  • 200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 100 γρ. αλεύρι πατάτας
  • 6 αυγά (medium)
  • 3 ασπράδια από αυγά (medium)
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. baking powder
  • Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα δύο αλεύρια, το baking powder, το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια, στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.

Έπειτα, χτυπώντας παράλληλα, προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα (περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο), το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

Κατόπιν, πλένουμε τον κάδο του μίξερ, αδειάζουμε μέσα τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μία μαρέγκα.

Ύστερα, αδειάζουμε σε δόσεις τη μαρέγκα στο μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας παράλληλα με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις.

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το μεταφέρουμε σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 20εκ., στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα και περιμετρικά και στον πάτο της.

Αμέσως μετά, ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Please follow and like us: