To My-City.gr σας παρουσιάζει Φωλιές σφολιάτας με ρικότα και ντοματίνια

Υλικά

  • 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
  • 500 γρ. ρικότα
  • 1 αυγό μεσαίο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 100 γρ.παρμεζάνα
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 1 κ.σ. βασιλικό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξίδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι
  • βασιλικό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και το κόβουμε σε παραλληλόγραμμα.Κλείνουμε περιμετρικά τη ζύμη 1 εκ. για να κάνουμε ένα γείσο και τρυπάμε το εσωτερικό τους με ένα πιρούνι.Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο.Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για την υπόλοιπη σφολιάτα. Πιέζουμε με ένα πιρούνι το εσωτερικό μέρος από τις σφολιάτες για να δημιουργήσουμε μια φωλιά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρικότα, το αυγό, πιπέρι, το θυμάρι, 1 κ.γ. ρίγανη, 80 γρ. παρμεζάνα, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε.Μοιράζουμε τη γέμιση στις φωλιές και αφήνουμε στην άκρη.Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και προσθέτουμε 1 κ.γ. ρίγανη, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.Μοιράζουμε πάνω από τη γέμιση στις σφολιάτες, πασπαλίζουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε για 20 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με θυμάρι και βασιλικό.

Πηγή: akispetretzikis.com

Please follow and like us: