Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Υγρό σοκολατένιο κέικ με βύσσινα

To My-City.gr σας παρουσιάζει Υγρό σοκολατένιο κέικ με βύσσινα

Υλικά

  • 225 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 150 γρ. πολτοποιημένα βύσσινα ή κεράσια (καθαρό βάρος πολτού)
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. βύσσινα ή κεράσια ολόκληρα, απύρηνα (αφαιρούμε το κουκούτσι με μια φουρκέτα ή με το ειδικό εργαλείο)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο προτού βράσει, την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η σοκολάτα και προσθέτουμε τα πολτοποιημένα βύσσινα, την άχνη, το κορν φλάουρ, τα αυγά και τους κρόκους. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μισό μείγμα. Το απλώνουμε ομοιόμορφα και σκορπίζουμε στην επιφάνειά του τα ολόκληρα βύσσινα. Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και σερβίρουμε.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button