Τα πιο εύκολα σοκολατάκια για του Αγίου Βαλεντίνου από τη Λάουρα Καψουλή!
Το My-City.gr σας παρουσιάζει Τα πιο εύκολα σοκολατάκια για του Αγίου Βαλεντίνου από τη Λάουρα Καψουλή!
Υλικά
- 250 γρ κρέμα γάλακτος
- 400 γρ σοκολάτα Υγείας 52%
- Φουντούκια όσες οι θέσεις της φόρμας μας περίπου 50-100γρ
- 100γρ πραλίνα φουντουκιού
- λίγο ηλιέλαιο για επάλειψη
Ντεκόρ Κοράλλι λευκής σοκολάτας με λίγο χρώμα κόκκινο ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος παγωμένη μέχρι να γίνει σαντιγί. Την ενώνουμε ρίχνοντας λίγη λίγη την πραλίνα με απαλές κινήσεις με μαρίζ, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής κι μετά ψυγείο. Καβουρδίζουμε τα φουντούκια στους 180 βαθμούς για 5-10′.Λιώνουμε τη μισή σοκολάτα σε κομματάκια σε μπεν μαρι, αφαιρούμε από μπεν μαρι και προσθέτουμε την υπόλοιπη σε κομματάκια.
Μόλις μπορούμε να ανεχτούμε στα χείλη μας τη σοκολάτα ,αφού λαδώσουμε με λίγο ηλιέλαιο οποιαδήποτε φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα. Απλώνουμε να πάει παντού και ύστερα αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε τη σοκολάτα. Αφήνουμε μόνο λίγη και βάζουμε ψυγείο για 5-10′. Μόλις παγώσει βάζουμε λίγη μους και ένα φουντούκι. Καλύπτουμε με σοκολάτα και με μια σπάτουλα αφαιρούμε την περιττή σοκολάτα και ξανά παγώνουμε για 5-10′. Ξεφορμάρουμε μόλις παγώσουν.