Σούπα κάστανο βελουτέ
To My-City.gr σας παρουσιάζει Σούπα κάστανο βελουτέ
Υλικά
- 2 φέτες μπέικον
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο τρυφερό ψιλοκομμένο
- 6 φλ. ζωμό κότας
- 600 γρ. κάστανα προβρασμένα ή ψημένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
- 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
Για το σερβίρισμα
- γιαούρτι
- σχοινόπρασο
- λάδι τρούφας
Εκτέλεση
Βάζουμε το μπέικον σε αντικολλητική κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το ψήνουμε χωρίς λιπαρή ουσία για 3′ από κάθε πλευρά.Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, πράσο, σέλερι, καρότο για 6-7′ ανακατεύοντας να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε τα κάστανα, τον ζωμό, τη μια φέτα μπέικον και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25′ να μαλακώσουν τα κάστανα και να λιώσουν.Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα κάστανο για να γίνει βελούδινη.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.Τρίβουμε φρέσκο μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε την κρέμα.
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.Αν θέλετε η σούπα κάστανο να γίνει πιο αραιή, προσθέστε λίγο ζωμό επιπλέον. Αν θέλετε πιο λεία υφή περάστε την βελουτέ σε λεπτή σήτα σουρωτήρι.
Μπορείτε να φτιάξετε τη καστανόσουπα 1 ημέρα πριν και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο. Θα την ζεστάνετε λίγο πριν σερβίρετε.
Σερβίρετε τη σούπα κάστανο σε ζεστά πιάτα. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, λίγο γιαούρτι και σταγόνες από λάδι τρούφας.Η φέτα τραγανού μπέικον που περίσσεψε μπορεί να γαρνίρει τα πιάτα ή κάποια σαλάτα σπασμένη σε κομμάτια.
Πηγή: argiro.gr