Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Μπράουνι με ελαιόλαδο

To My-City.gr σας παρουσιάζει Μπράουνι με ελαιόλαδο

Υλικά

  • 300 γρ. κουβερτούρα 50%-55% κακάο
  • 160 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 τεμ. αυγά
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 120 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • σαντιγί άγλυκη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ καλά και τα ανακατεύουμε με τη σοκολάτα. Προσθέτουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) μαζί με τα χοντροκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μακρόστενο τσέρκι ή μία φόρμα της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 25-30 λεπτά. Το διατηρούμε εκτός ψυγείου. Εάν θέλουμε το ζεσταίνουμε πριν σερβίρουμε.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button