Μπισκότα με χαλούμι και άνηθο
Το My-City.gr προτείνει για πρωινό Μπισκότα με χαλούμι και άνηθο
Υλικά
- 240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- πιπέρι καγιέν, λίγο
- 100 γρ. χαλούμι, κομμένο σε κομματάκια
- 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 6 κ.σ. βούτυρο, μαλακό
- 3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
- 150 τυρί cottage
- 120 ml γάλα
- 1 κ.σ. άνηθο, φρέσκο, κομμένο
- ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
Προσαρμόζουμε τη σχάρα του φούρνου σε μεσαία προς υψηλή θέση και τον προθερμαίνουμε στους 220 βαθμούς.
Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε λαδόκολλα.Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε το cottage, το γάλα, ξύσμα από ½ λεμόνι και τον άνηθο μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Αδειάζουμε όλο το μείγμα σε ένα μπολ.
Στο ίδιο πολυμηχάνημα χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπείκιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και το καγιέν.
Χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν και προσθέτουμε το χαλούμι το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και την παρμεζάνα και ξαναχτυπάμε. Παίρνουμε το μείγμα με το cottage που έχουμε στο μπολ και το ρίχνουμε μέσα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να δέσει.
Μόλις δούμε ότι δένει το μείγμα μας ρίχνουμε μέσα και το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν υγρή άμμος (για περίπου δέκα χτυπήματα του 1 δευτερολέπτου).
Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνουμε τη ζύμη μας μέχρι να γίνει λεία (8-10 ζυμώσεις).Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη, σε ένα κύκλο διαμέτρου 18 εκ. και πάχους 2,5 εκ.
Με ένα κουπάτ για μπισκότα διαμέτρου 5 εκ. τον οποίο τον έχουμε αλείψει με αλεύρι, κόβουμε τη ζύμη μας σε κυκλικά μπισκότα και τα βάζουμε αναποδογυρισμένα στη λαδόκολλα του ταψιού μας.Ότι ζύμη έχει περισσέψει την ενώνουμε και φτιάχνουμε ένα κύκλο πάχους 2,5 εκ. και κόβουμε όσα μπισκότα ακόμα μπορούμε.
Ψήνουμε μέχρι να χρυσίσουν 13-15 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστά και μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 μέρα.
Πηγή: akispetretzikis.com