ΔιασκέδασηΠρόσωπαΠροτάσεις

Μην χάσεις την φετινή έκθεση γλυπτικής του Γιώργου Λάμπρου στην Σκύρο!

Το My-City.gr προτείνει την φετινή έκθεση γλυπτικής του Γιώργου Λάμπρου στην Σκύρο!

Η φετινή έκθεση γλυπτικής του Γιώργου Λάμπρου στην Σκύρο σε περιμένει να σε ταξιδέψει στην Τέχνη!

Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη 19.00 με 21.00 στην περιοχή Μαγαζιά Σκύρου πλησίον του ξενοδοχείου Περιγιάλι με δωρεάν είσοδο.

Ο Γιώργος Λάμπρου γεννήθηκε στην Σκύρο το 1946 και έχοντας εκδηλώσει κλίση στην τέχνη από παιδί, σπούδασε γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών (1965-1969) κοντά στον Γιάννη Παππά.

Αρχικά ασχολήθηκε με την ζωγραφική και το σχέδιο, και από το 1972 ασχολείται με την γλυπτική. Το υλικό των πρώιμων δημιουργιών του ήταν συνήθως το σύρμα, και μετέπειτα ο χαλκός.

Το έργο του Γεωργίου Λάμπρου έχει παρουσιασθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Γεώργιος Λάμπρου και  έχει τιμηθεί με τρεις επαίνους γλυπτικής.

Έργα του βρίσκονται στο Υπουργείο Πολιτισμού, στους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Σκύρου και Αργυρούπολης, στην Εθνική Πινακοθήκη και στη Δημοτική Πινακοθήκη «Λ. Κανακάκις» – Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης, στο Μουσείο Μπενάκη, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Άνδρο, στο Μουσείο Βορρέ στην Παιανία και στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δή-μου Ροδίων, στη Συλλογή Εμφιετζόγλου, στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, στην Εθνική Τράπεζα και στην Τράπεζα Ελλάδος, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αφιέρωμα: My-City.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button