Φαγητό

Μελιτζάνες Σκυριανές

Τo My-City.gr σας παρουσιάζει Μελιτζάνες Σκυριανές

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες τσακωνικές
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 5 σκελίδες σκόρδου
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο για να φτιάξετε την σάλτσα
  • 1 κουτ. σουπ. φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε και χαράζετε τις μελιτζάνες μέχρι το κοτσάνι. Αφήνετε για μια ώρα στο νερό με άφθονο αλάτι για να γλυκάνουν. Τις βγάζετε και τις στύβετε. Τις ρίχνετε σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Τις βράζετε τις αφήνετε να κρυώσουν και στύβετε ξανά.

Αλευρώνετε και τηγανίζετε σε άφθονο ελαιόλαδο. Τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξει το λάδι τους .

Τρίβετε τις ντομάτες και τις βάζετε μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο να τραβήξουν το νερό τους. Τέλος, ρίχνετε όλη μαζί τη σάλτσα πάνω στις μελιτζάνες και τις σερβίρετε πασπαλισμένες με την φρέσκια ρίγανη .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button