Κρεμώδη λιγκουίνι με κοτόπουλο
To My-City.gr προτείνει για σήμερα Κρεμώδη λιγκουίνι με κοτόπουλο
Υλικά
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- ½ κ.γ. σκόρδο, σκόνη
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- ½ κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 40 γρ. βούτυρο
- 40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 400 ml ζωμό κοτόπουλο
- 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 250 γρ. λιγκουίνι
- 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό, μαγειρεύοντας 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στο πακέτο, ώστε να βγουν al dente. Τα σουρώνουμε, τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Στον πάγκο εργασίας τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Τα πασπαλίζουμε με σκόνη σκόρδου, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε να μαλακώσουν. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί με το βούτυρο.
Προσθέτουμε το ζωμό και την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τα λιγκουίνι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν με τη σάλτσα.
Πηγή: giorgostsoulis.com