Φαγητό
Κρεατόσουπα με τραχανά
Το My-City.gr σας παρουσιάζει συνταγή για Κρεατόσουπα με τραχανά
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι, κατά προτίμηση ποντίκι, κομμένο σε κύβους 3 εκ.
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
- 200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
- 150 γρ. τραχανάς αλευρένιος, ξινός
- 1/3 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Περιχύνουμε με 2 λίτρα νερό και βράζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Ρίχνουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς και να χυλώσει η σούπα.
Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί και μαλακιά φέτα.
Πηγή: gastronomos.gr