Φαγητό

Κρεατόσουπα με κριθαράκι

Το My-City.gr προτείνει Κρεατόσουπα με κριθαράκι

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι, ποντίκι
  • 2 λίτρα νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κύβους κότας
  • 1 πατάτα
  • 2 καρότα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 ματσάκι σέλινο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. ντομάτες
  • 100 γρ. κριθαράκι, μέτριο

Για το σερβίρισμα

  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε τις δάφνες, τους κύβους και βράζουμε για 1 ½ ώρα σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί, ανά διαστήματα ξαφρίζουμε.

Κόβουμε την πατάτα σε μικρά κομμάτια 1-2 εκ., τα καρότα σε μισοφέγγαρα, το κολοκύθι σε κυβάκια, το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.

Κόβουμε το σέλινο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες τριμμένες και σιγοβράζουμε για επιπλέον 30 λεπτά.Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κριθαράκι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με αλάτι, πιπέρι, χυμό και ξύσμα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button