To My-City.gr σας παρουσιάζει Κουλούρια κανέλας

Υλικά

  • 175 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 50 γρ. ασπράδι αβγού (περίπου 1½ ασπράδι από μεσαία αβγά, αλλά προτιμότερο να τα ζυγίσουμε)
  • 375 γρ. αμυγδαλόσκονη ή αμύγδαλα ωμά, αποφλοιωμένα, τριμμένα σε σκόνη
  • 1 κ. γ. κανέλα σε σκόνη για το πασπάλισμα
  • 1 κ. γ. ζάχαρη καστανή για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από την κανέλα) και τα ζυμώνουμε με το φτερό μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια (για να βγουν ομοιόμορφα μπορούμε να τα ζυγίζουμε – υπολογίζουμε κάθε μπαλάκι να έχει βάρος 15 γρ.). Τα τοποθετούμε σε μεγάλα ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Τα πιέζουμε με ένα πιρούνι να γίνουν πιο επίπεδα και να αποκτήσουν ένα κυματιστό σχέδιο στην επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, στον αέρα, για 15 λεπτά.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Please follow and like us: